Voor het nieuwe online theorie-examen voor chauffeurs in Ierland moet mogelijk een nieuwe computer worden aangeschaft

Voor het nieuwe online theorie-examen voor chauffeurs in Ierland moet mogelijk een nieuwe computer worden aangeschaft

Het online theorie-examen voor nieuwe stuurprogramma’s van de staat vereist mogelijk dat de meeste aanvragers een nieuwe computer kopen, gezien de nauwe beperkingen op computercompatibiliteit.

 

Het nieuwe online theorie-examen voor stuurprogramma’s van de RSA vereist een Windows-computer, een systeem dat door een minderheid van Ierse huishoudens wordt gebruikt.

Voor het nieuwe online theorie-examen van de RSA is een Windows-computer vereist, een systeem dat door een minderheid van Ierse huishoudens wordt gebruikt.

 

 

De Verkeersveiligheidsautoriteit krijgt kritiek na de introductie van een nieuw online theorie-examen voor bestuurders, waarbij sommige gebruikers mogelijk een nieuwe computer moeten kopen.

 

Voorwaarden online lessen

De veiligheidsinstantie heeft ervoor gekozen om de online test alleen te beperken tot Windows-computers, die nu slechts een kwart van het normale dagelijkse gebruik in Ierse huizen uitmaken.

 

De regels bepalen ook dat mensen die de test doen, uitsluitend Google Chrome moeten gebruiken.

 

“Je moet een Windows (8 of hoger) laptop of desktopcomputer gebruiken”, waarschuwt de RSA voor zijn nieuwe online theorie-examen. “Je kunt je telefoon, tablet, Mac of Windows 7 niet gebruiken.”

 

Uit de laatste cijfers van Statcounter blijkt dat Windows-computers 24 procent uitmaken van wat Ieren nu gebruiken, terwijl tablets, smartphones met een groot scherm, Mac-computers en Chromebooks nu driekwart van het online gebruikersbestand uitmaken. online theorie leren is mogelijk online.

 

Nieuwe Windows-computers beginnen meestal rond de € 350.

 

Het nieuwe systeem wordt in een pilotfase uitgerold. Het is momenteel gericht op professionele chauffeurs, maar ook op bus- en vrachtwagenchauffeurs.

 

Een woordvoerder van de Road Safety Authority zei echter dat het restrictieve systeem binnenkort zou worden uitgebreid naar alledaagse autogebruikers in ‘categorie B’.

 

“Het huidige online aanbod is slechts een tussenoplossing om tegemoet te komen aan een deel van de vraag van klanten die op zoek zijn naar een afspraak voor een theorie-examen”, zei hij. “Het is een tijdelijke oplossing en we zijn van plan om later dit jaar een geüpgraded online aanbod uit te rollen, waardoor de capaciteit aanzienlijk zal toenemen.”

 

De woordvoerder zei dat het bijgewerkte systeem voor autotheorie-testen “beschikbaar zal zijn op meerdere platforms”. Er werd echter verduidelijkt dat dit alleen betrekking had op Windows- en Apple Mac-computers, die ongeveer een derde uitmaken van de computers die in het land worden gebruikt. Andere veelvoorkomende platforms, zoals iPads, tablets, smartphones en Chromebooks, worden niet ondersteund.

 

Essentiele of traditionele computerbehoeften

Verschillende onderzoeken tonen aan dat huishoudens met een lager inkomen eerder afhankelijk zijn van smartphones en tablets voor essentiële computerbehoeften dan meer traditionele computersystemen die meestal duur zijn. Symbolen auto vind je online.

 

De ‘ProProctor’-software die door de RSA is gekozen voor zijn online theorie-examen voor stuurprogramma’s, is echter alleen ontworpen om te werken met oudere, traditionele computers.

 

Het is bedoeld om persoonlijke testprocessen te vervangen door nominale beveiligingen tegen bedrog.

 

De RSA-woordvoerder zei dat de beperkingen op nummers die het Windows-systeem gebruiken later dit jaar zullen versoepelen.

 

“Er zijn beperkingen aan het platform, maar wanneer we later in oktober een verbeterde versie uitrollen, zal er geen limiet zijn op het aantal klanten”, zei hij. “Het is ook vermeldenswaard dat het VK en Noord-Ierland hun klanten helemaal geen online theorie-testoplossing bieden, dus we zijn de eersten die dit in deze regio doen.”

 

Hij voegde eraan toe: “de fysieke centra blijven gesloten op grond van het advies van de volksgezondheid om de impact van Covid-19 te minimaliseren. Wanneer de fysieke centra weer mogen openen, kunnen we extra capaciteit toevoegen en onze service opvoeren om 50.000 tests per maand af te leveren, van een pre-Covid-niveau van 15.000.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.