Verbonden fraudeur gevangen gezet voor theorie-examenzwendel

Verbonden fraudeur gevangen gezet voor theorie-examenzwendel

Een boef kwam naar DVSA-centra in heel Engeland met een verband om zijn hoofd gewikkeld – hij deed zich voor als klanten wiens rijtheorie-tests hij in hun plaats had willen afleggen.

 

Izmir Senaj, 28, werd betrapt nadat een medewerker met arendsogen van het theorietestcentrum van Swindon de verbonden fraudeur had herkend na een gezocht beroep en de politie had gebeld.

 

Rechter Jason Taylor QC zette de oplichter twee jaar en vier maanden gevangen en zei: “Het is duidelijk uit de impactverklaring van het [Driver and Vehicle Standards Agency] dat dit een wijdverbreid proces is dat aanzienlijke problemen veroorzaakt en deze rechtbank moet een duidelijke boodschap.

 

“Uw acties tonen een harteloze minachting voor het … systeem dat is ontworpen om ervoor te zorgen dat alleen degenen die gekwalificeerd zijn om veilig achter het stuur van een auto te kruipen.

 

 

“Dit had aanzienlijke gevolgen kunnen hebben voor zowel weggebruikers als voetgangers en daarom vereist mijn publieke taak dat ik dat reflecteer.”

 

Rechter Taylor merkte op dat Senaj sinds 2014 twee keer in de gevangenis was gezeten wegens rijexamenfraude en de laatste overtredingen had begaan toen hij een rijbewijs had, en voegde eraan toe: “Het kan je duidelijk niets schelen en je bent bereid om met flagrante oneerlijkheid te handelen zonder enige aandacht voor de gevolgen.”

 

Eind 2018 en begin 2019 ging Senaj naar vier testcentra in Zuid-Engeland om namens anderen het theorie-examen af ​​te leggen.

 

Op 11 oktober 2018 arriveerde hij vroeg voor een afspraak in het testcentrum in Eastbourne. Gekleed in een goed zichtbaar vest en met een verband om zijn hoofd en een pleister voor zijn neus, overhandigde hij een voorlopig rijbewijs op naam van een Albanese man.

 

Hij legde de receptionist uit dat hij eerder die dag op een bouwterrein had gewerkt toen hij door steigers werd getroffen en door EHBO’ers vroeg naar huis werd gestuurd. Hij mocht de test maken, die hij slaagde. CBR scooter theorie oefenen kan online.

 

Vijf dagen later, op 16 oktober, gebruikte hij een soortgelijk omslagartikel in het testcentrum van Hastings – deze keer beweerde hij van een ladder te zijn gevallen. Nadat hij werd herkend door hetzelfde personeelslid dat hem dagen eerder in Eastbourne had behandeld, beweerde hij dat hij het toilet moest gebruiken en vervolgens het centrum verliet.

 

Op 28 november 2018 werd hij weggestuurd van het Harlow-testcentrum omdat het personeel er niet van overtuigd was dat hij de Serviër was wiens voorlopige rijbewijs hij bij de receptie had gepresenteerd.

 

Twee maanden later, op 24 januari 2019, herkende een medewerker van het Swindon theorie-testcentrum in Milton Road de verbonden fraudeur op een interne DVSA-poster. Ze stond hem toe de test af te leggen, waardoor ze haar tijd kocht om te wachten tot de politie arriveerde.

 

Geïnterviewd door fraudeonderzoekers, beweerde Senaj dat hij gokschulden verschuldigd was aan twee van de mensen die hij nabootste – waaronder een die hij omschreef als een “gewelddadige gangster”. Oefenen verkeersborden online mogelijk.

 

Mevrouw Taylor zei dat Senaj in 2014 veroordeeld was tot 11 maanden gevangenisstraf bij Snaresbrook Crown Court voor zeven overtredingen van rijexamenfraude. In 2017 kreeg hij drie jaar gevangenisstraf voor nog eens zeven strafbare feiten. In totaal kreeg hij vijf veroordelingen voor 28 strafbare feiten.

 

 

Tanveer Qureshi, verzachtend, zei dat zijn cliënt zijn geboorteland Kosovo was ontvlucht nadat zijn vader en andere familieleden waren vermoord door Servische troepen. Zijn moeder stierf eind vorig jaar.

 

De recente geboorte van zijn dochter was een “levensveranderende ervaring”, zei hij. “Hij heeft nu zijn hele familie verloren, behalve zijn partner en zijn dochter, en daarom is het bijzonder [belangrijk] voor hem dat de bewaartermijn die uw eer in gedachten heeft, tot een minimum wordt beperkt.”

 

De heer Qureshi suggereerde dat zijn cliënt een “eenmansband” was geweest. Rechter Taylor vertelde de beklaagde echter dat hij tevreden was over de strafrechtelijke norm dat er een groeps- of bendelement was bij de misdaden en dat deze georganiseerd was.

 

Senaj, uit East Ham, Londen, pleitte schuldig bij de rechtbank van de magistraten voor vier aanklachten van fraude.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.